Wat kost isolatie?


  Spouwmuur-, vloer- of dakisolatie
  Altijd een voordelige all-in prijs
  Bespaar honderden euro’s per jaar
Postcode Huisnr Toev

​Subsidies en leningen spouwmuurisolatie

In 2015 zijn er een aantal subsidies en duurzame leningen beschikbaar gesteld voor spouwmuurisolatie. Dit maakt de al rendabele investering in spouwmuurisolatie extra interessant. Beschikbare stimuleringsmaatregelen op dit moment:

Subsidie isolatie met verlaagd btw-tarief van 6%

In april 2015 is besloten dat het isoleren van woningen in het lagere btw-tarief van 6% blijft vallen. Normaal is dit 21%. Een flink verschil dus!. Het lage tarief van 6% geldt uitsluitend als uw woning tenminste 2 jaar oud is. Het lage btw-tarief is van toepassing op het arbeidsloon. Op het materiaal is het normale btw-tarief van toepassing.  

Energie bespaarlening

Sinds januari 2014 is het mogelijk een lening aan te vragen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Als particuliere woningeigenaar kunt u een lening of subsidie aanvragen om energiebesparende maatregelen in uw woning te financieren. Het betreft een door de overheid gesubsidieerde lening met een lage rente van ongeveer 3%. Meer over deze lening leest u op www.ikinvesteerslim.nl.

Subsidies per provincie

In sommige provincies zijn speciale subsidie regelingen van toepassing. Als er een provinciale isolatie subsidie regeling is, let dan goed op de voorwaarden. Deze kunnen namelijk verschillen per provincie. Zo is er bijvoorbeeld een maximum bedrag aan isolatie subsidie per inwoner of een minimum investering. Isolatieplan informeert en adviseert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

Subsidie per gemeente

Ook zijn er bij verschillende gemeentes subsidies verkrijgbaar.  Per gemeente kan deze subsidie voor isolatie sterk variëren. Er kunnen ook verschillende voorwaarden zijn om een isolatie subsidie aan te vragen. Isolatieplan informeert u graag over de stimuleringsmaatregelen in uw gemeente.