Wat kost isolatie?


  Spouwmuur-, vloer- of dakisolatie
  Altijd een voordelige all-in prijs
  Bespaar honderden euro’s per jaar
Postcode Huisnr Toev

Werkwijze Isolatieplan

De spouwmuur is een dubbele muur met ruimte ertussen, welke uw woonkamer scheidt van de buitenlucht. Het is belangrijk dat deze spouwmuur goed geïsoleerd is. Dit voorkomt dat warmte verloren gaat en kou binnenkomt. Bij een nieuwbouwwoning wordt de isolatie tijdens de bouw aangebracht. Bij oudere huizen is de spouwmuur vaak niet geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is een relatief kleine en eenvoudige ingreep aan uw woning. Het is dan ook niet van belang dat u aanpassingen aan uw woning doet alvorens er geïsoleerd kan worden. 

Stap 1: Het Isolatieplan advies

Bij het eerste contact geven wij u graag eerlijk en vrijblijvend advies over de mogelijkheden van spouwmuur- en bodemisolatie. We adviseren u over:
  • De mogelijkheden van spouwmuur- en bodemisolatie voor uw persoonlijke situatie
  • De lokale isolatiesubsidies en duurzaamheidsleningen waar u voor in aanmerking komt
  • De jaarlijkse besparing en terugverdientijd van isolatiemaatregelen in uw situatie
  • De invloed van de isolatiemaatregelen op het energielabel van uw woning

Stap 2: Het endoscopisch onderzoek

Om te zien of uw woning geschikt is voor isolatiemaatregelen, komt er een specialist van Isolatieplan langs om de spouw van uw woning te beoordelen op geschiktheid van spouwmuurisolatie. Dit gebeurt onder andere door middel van endoscopie (een kijker waarmee in de spouw wordt gekeken). Tijdens deze inspectie bespreken we nogmaals de mogelijkheden. Als u akkoord gaat met de offerte, plannen wij direct de datum in waarop uw spouw wordt geïsoleerd.  

Stap 3: De aanbrenging van isolatie

Op de vooraf afgesproken dag wordt het werk uitgevoerd door goed opgeleide isolatiespecialisten. Doorgaans kunnen onze professionals uw spouwmuur binnen één dag isoleren. Onze werkzaamheden bestaan uit de volgende stappen:
  1. Het isolatiewerk begint met het boren van kleine gaten in de voegen van uw buitenmuur conform een boorpatroon (circa 1 gat per m²). Aangezien we een kleine boor gebruiken, blijven de gevelstenen onbeschadigd.
  2. Vervolgens wordt de spouw gevuld met onze HR++ parels. We zorgen voor de juiste mengverhouding tussen lijm en parels en dat er ruimschoots wordt voldaan aan de gestelde eisen met betrekking tot de hoeveelheid van parels per vierkante meter (let op: dit is waarop sommige partijen besparen!).
  3. Nadat het isolatiemateriaal zorgvuldig is aangebracht en evenredig over uw spouw is verdeeld, worden er luchtkokers geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de kruipruimte kan blijven ventileren na het toepassen van spouwmuurisolatie.
  4. Tot slot worden de gaatjes in de gevelvoeg afgewerkt met specie op kleur van uw voeg. 
Zoals u mag verwachten van Isolatieplan, wordt er uitsluitend gewerkt met materialen met het IKOB-BKB certificaat.